FMFREE Форуми

FMFREE Форуми -> Програмиране Иди на страница Предишна  1, 2  

Закон за предпазване от "хакери"

Създайте нова тема   Напишете отговор Страница 2 от 2
Предишната тема :: Следващата тема  
  Автор Съобщение
timbaland
Глобален модератор

<b><font color=red>Глобален модератор</font color=red></b>

64 FM

МнениеПуснато на: Thu Feb 19, 2009 14:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се това и аз исках да спомена "
Цитат:
И да имаш много пари И връзки.
"
За съжаление поне в България в момента така седи ситуацията благодарение на това ,че имам връзки тук там мога да отида и да пусна жалба.Обаче наистина пак си иска доста средства ако се разбере ,че наистина този срещу който си пуснал жалба е виновен и желаеш още по строги мерки.Другия начин които предлагат е да му бъде отнет компютъра за известно време което е безплатно (за жалбоподателя).Наистина обаче е тъжно ,че не всеки може да си потърси правата извън виртуалното пространство ,но за съжаление това е реалността поне за момента Усмивка.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nameless
Новак

Новак

6880 FM

МнениеПуснато на: Thu Feb 19, 2009 15:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно е, че съдебната система у нас не бачка...
За да става дума за защита, трябва да се спазват няколко златни правила...
НЕ трябва да се използва отворен код (като форума). Отвореният код, колкото и да е сигурен пак ще се открие някоя дупка.
Достъп до кода трябва да има само един човек.
Трябва да се ограничи като цяло достъпа на хората до форума. Ако спонсорите бяха сериозни, щяха отдавна да са наели програмист който да се погрижи за защитата.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dersa2008

111 FM

МнениеПуснато на: Thu May 07, 2009 17:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да ви кажа, че хакерите не са "лапенца" които хакват сайтове за кеф! Незнам защо мислите, че с хакването на даден сайт хакера иска да се направи на газар и да развали сайта. Всички си мислите, че хакерите гледат все да ви прецакат и да ви кажат "ха-ха", но напротив те искат да ви помогнат!!Искат да ви покажат, че сайта има дупка в сигурноста.Всеки един хакер който е пич ще изпрати е-мейл на админа и ще му каже, че има дупка в сайта, но повечето лапенца ( т.нар "шефове" ) ваобще не обръщат внимание на това предупреждение и си казват "А ко ми пука той, ако можеше щеше да напрай нещо" и заради това хакера хаква дадения сайт за да докаже на "големия щеф",че сайта му е пълен ташак и съответно той да се осети и да си го оправи!

А в този закон който сте дали става въпрос за ИСТИНСКИТЕ ХАКЕРИ които хакват банки, крадат лични данни и ги продават и т.н

greener^^
Активен

Активен

253 FM

МнениеПуснато на: Sun Jul 05, 2009 18:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бъркате ~!~

В последно време все по-често срещам грешно използване на думата “хакер” във всекидневието си. Но на хора от улицата някак си мога да го простя, докато на блогери и други личности в родното пространство направо бих могъл да се посмея. Незнам защо, но сякаш думичката “хакер” е станала общо понятие за всеки който разбира малко повече от останалите що се отнася до тематика свързана с компютрите. А това не е така… Тук е мястото да си призная, че до преди няколко месеца аз също не знаех какво е гийк, но поне си направих труда да прочета
Хакер…
“Хакер” най-често се нарича човек, който създава и променя компютърен софтуер и хардуер (както и всякакъв вид електроника) с цел подобряването на тяхната работа и извличане на максимална производителност. Това може би е най-общо казано от материала в wikipedia.
Нърд…
Нърд (на английски:nerd, по-рядко nurd – зубрач, отличник), е трудна за превод дума, защото няма точно еквивалентно понятие на български. Използува се предимно в САЩ и като стереотипна или архетипна характеристика означава човек с интелигентност над средно ниво, чиито интереси (обикновено в областта на науката и математиката) не се споделят от преобладаващото мнозинство в обществото.
Това май обяснява в общи линии какво е “нърд”. Но може би е по-важна разликата между “нърд” и “гийк”, за да може най-добре да се изясни тяхната същност.
Аз лично съм по-склонен да приема разликата между “нърд”-а и “гийк”-а в това, че “гийк”-а е по общителен и по-отворен като цяло към обществото. Както ще прочетете в линка, който съм дал по-горе за разликите между двата вида личности - те имат и различни амбиции. Гийк-а иска да забогатее чрез знанията си, а нърда иска да бъде известен учен. Мисля, че най-добре е да прочетете материала в wikipedia, който дори е на български (Link)
Може и да не не съм го обяснил много правилно и ясно, но се надявам да разберете, че е време в българското интернет пространство да се възприемат тези думи и да се използват максимално правилно.
Не си спомням някъде да съм срещал българско гийк общество, но честно казано и не съм се интересувал.
Едно малко допълнение към думата “хакер”. Преди години бях чел нещо от рода на “Как да станем хакер?”. Не си спомням точно заглавието, нито сайта, но си спомням, че беше превод на материал писан от един (ако не греша) от най-известните американски хакери… чието име разбира се не помня (Смях). Та в този материал имаше много точки… една от последните беше, че за да бъдеш наистина хакер, първо трябва да си признат от друг хакер.

Аз имам опит в тези неща !
Повървайте ми , не е лесно .
. . .
От материала горе си извадате извод Усмивка !
Вие не сте ли хакерие ? Не сте ли програмисти ?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Darknez
Новак

Новак

0 FM

МнениеПуснато на: Tue Feb 23, 2010 12:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

timbaland написа:
radoslav93 написа:
Това е вярно но казвам ти ако си опитен и си чистиш хубаво следите няма начин просто Намигане

Няма перфектен хакер освен човека който е измислил този език php,mysql и т.н Усмивка

Че той като го е измислил к'во ? мислиш ли, че ще може да хакне секи един сайт ?

nh3mp3
Новак

Новак

2184 FM

МнениеПуснато на: Thu Apr 08, 2010 19:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От делата с какво са наказани timbaland? Една глоба сигорно а в САЩ може да те вкарат в затвора за 20 години....... В България не са виновни само хакерите, но и ние не си търсим правата.

nh3mp3
Новак

Новак

2184 FM

МнениеПуснато на: Thu Apr 08, 2010 19:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Darknez написа:
timbaland написа:
radoslav93 написа:
Това е вярно но казвам ти ако си опитен и си чистиш хубаво следите няма начин просто Намигане

Няма перфектен хакер освен човека който е измислил този език php,mysql и т.н Усмивка

Че той като го е измислил к'во ? мислиш ли, че ще може да хакне секи един сайт ?

Той е разработил езиците и ще му е лесно........ сиг си има скрипт той си го е измислил Смях

Създайте нова тема   Напишете отговор Страница 2 от 2

FMFREE Форуми -> Програмиране Иди на страница Предишна  1, 2  

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети